Over ons

Rottweilerkennel ”van de Markenrichter” vindt zijn oorsprong in 1973 in Zutphen en verhuisde tien jaren daarna naar het gelderse Eefde om zich daar blijvend te vestigen.

Borak van de Koningsberg was in 1969, de eerste rottweiler van mijn ouders. Hij was een reu van het ouderwetse type zowel in karakter als van bouw. Ik groeide met hem op en herinner me hem als een brompot die tegen de voordeur lag en altijd commentaar had als je er langs moest. Maar ook als een onverschrokken waakse verdediger die ons gezin beschermde als hij dacht dat het nodig was.

Na deze stoere jongen kwamen er merendeels teven in onze kennel.
Zo hadden wij in al die jaren: Dollie, Amber, Lona, Asta, Bianca, Tessa, Bolle, Pasja, Chantal en Sanne.
Dollie, (onze eerste fokteef, een teef in reu formaat) heeft ons vele mooie nesten gebracht, waaronder kampioenen in show en africhting. Ook alle andere teven hebben vele mooie pups voortgebracht met vaak strabante karakters. Tussendoor hadden wij ook nog een flinke zwaargebouwde reu, Arno, van maar liefst tachtig kilo! Later is hij naar kennel van de Brandhoeve gegaan.

Het fokken was altijd gericht op forse, goed gebouwde rottweilers met een onverschrokken karakter. Vaak werden hiervoor duitse topreuen gebruikt.
De laatste teef waar mijn vader mee gefokt heeft was de belgische Sanne vom Schloss Hexental. Haar nakomelingen hebben zich o.a. bewezen in Polen en Puerto Rico. Uit haar laatste nest kwam onze eerste rottweiler , Biko van de Markenrichter! Een ideale combinatie van sport, schoonheid en karakter in één hond. Helaas is hij door een ongeval maar zeveneneenhalf jaar oud geworden.

Na een tijd zonder rottweiler, maar wel actief zijnde in IPO en KNPV, kocht ik in 2010 bij de fam. Cammaert van kennel van Hof ter Cammen, mijn eerste teef Bora van Hof ter Cammen; een uitmuntende teef uit werkhondenlijnen met een sociaal karakter.
Nadat ik in 2012 mede-eigenaar werd van rottweilerkennel ” van de Markenrichter” maakte Bora mijn grote wens waar en fokte ik uit haar ons eerste nest rottweilerpups. Uit deze combinatie hebben we o.a. de uitmuntende reuen Banjer en Barros van de Markenrichter gefokt, waarvan we de laatstgenoemde zelf hebben aangehouden als fijne sociale gezinshond met een robuuste bouw en stoere uitstraling.

Samen streven mijn vader en ik naar het fokken van gezonde rottweilers met ”type en kaliber” en goede “rottweiler” karakters, uiteraard naar de normen van de NRC en Raad van Beheer.
Nu mijn vader zich voornamelijk bezighoudt met de nestcontrole’s van de NRC, heb ik het stokje van hem overgenomen en zal samen met mijn vrouw Sandra en onze drie kinderen, van tijd tot tijd een nest rottweilerpups fokken.

Wij hopen daarmee dat andere toekomstige rottweilerliefhebbers net zoveel plezier zullen beleven aan hun honden als wij aan onze rottweilers.

Martin van der Veen en Peter van der Veen